DTU forærer bog om nanoteknologi til alle gymnasieuddannelser i Danmark

Center for Nanoteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (Nano•DTU) har netop udgivet bogen “Nanoteknologiske Horisonter”. Bogen giver et indblik i forskning og anvendelse af nanoteknologi og henvender sig til alle med interesse for nanoteknologi.

Nanoteknologi er et populært emne på gymnasieuddannelserne, og Nano•DTU bliver jævnligt kontaktet af elever og lærere, der leder efter lettilgængelig materiale om nanoteknologi. Centret udgiver derfor nu ‘Nanoteknologiske Horisonter’, der i 13 spændende og farverige kapitler beskriver nanoteknologiens udvikling og anvendelse.

“Nanoteknologi er et fagområde, eleverne er meget interesseret i, og bogen er god til at sætte sig ind i splinterny forskning”, fortæller lektor Hanne Bærentzen, der underviser i kemi på Johannesskolen. Bogen henvender sig til den naturvidenskabelige undervisning ved STX, HTX og HF og Hanne Bærentzen mener også, at ‘Nanoteknologiske Horisonter’ er god til både SRP’en og til enkelt- og tværfaglige forløb i de naturvidenskabelige fag.

Bogen har også fået støtte fra Brd. Hartmanns Fond og Augustinusfonden.